URBAN INFRA REVOLUTION

Kierrätystalouden materiaalit ja uudenlaisen menetelmän kehittäminen kierrätettävien ja toimivien kaupunkirakentamisen tuotteiden valmistukseen
Rakennukset, Kaupunkisuunnitteluprosessit, Jätteet

CANEMURE complementary
Etelä-Karjala
Lappeenranta

Toteuttajat
Lappeenrannan kaupunki
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Saimaan ammattikorkeakoulu
Imatran seudun kehitysyhtiö (Kehy)
Metsä Group
Apila Group
Outotec
Nordkalk
FIMAtec
UPM
Stora Enso
Totaldesign
Design Reform

11/2017 - 10/2020

Rahoitus
EU:n Urban Innovative Actions -ohjelma
Budjetti
4 200 000 €
Linkit
http://www.greenreality.fi/urban-infra-revolution-uir-hanke

Urban Infra Revolution -hankkeessa kehitellään uutta kestävän kehityksen mukaista materiaalia metsä- ja kaivosteollisuuden sivuvirtoja yhdistämällä.


Metsä- ja kaivosteollisuuden sivuvirtoja yhdistämällä kehitellään uusi kestävän kehityksen mukainen materiaali. Sen on tarkoitus korvata rakennusteollisuudessa betonia, sillä sementtiteollisuus aiheuttaa seitsemän prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä. Tavoitteena on myös kehittää täysin uudenlainen tapa rakentaa. Parhaimmassa tapauksessa kehitystyön myötä syntyvä materiaali ja menetelmät soveltuisivat muuallekin maailman kaupunkeihin, jolloin niistä tulisi osa uutta, urbaania kaupunkiarkkitehtuuria.


LUT tutkii sekä materiaali- ja valmistustekniikoiden kehitystä että liiketoimintamalleja ja tekee lisäksi kestävyystarkasteluja. Apila Group ja Outotec tekevät materiaalikehitystä yhdessä LUT:n ja FIMAtecin kanssa, metsäteollisuuden yritykset toimittavat materiaalia, kuten myös Nordkalk, josta tulee rikastushiekkaa materiaalin työstöön. FIMAtec toteuttaa 3D-tulostusten pilotoinnit. Saimaan ammattikorkeakoulu toteuttaa rakennetun ympäristön moniulotteista informaatiota sisältäviä tietomalleja. Mallinnusta hyödyntämällä tuodaan hankkeen tuloksia näkyväksi sekä hankkeessa mukana olevien design-yritysten muotoilu- ja kaupunkisuunnitteluosaaminen suunnittelijoiden ja kaupunkilaisten käyttöön.